Καταγγελία για την ύπαρξη ποντικιού στο δίκτυο ύδρευσης του Χρυσοβεργίου έκαναν κάτοικοι του χωριού.

Ενημέρωσαν φυσικά άμεσα την ΔΕΥΑΜ αλλά θέλησαν να δημοσιοποιήσουν το γεγονός για να είναι όλοι προσεκτικοί. Πιο συγκεκριμένα η κα Αλεξάνδρα Ζωγράφου περιγράφοντας το συμβάν αναφέρει: «Χθες αργά το βράδυ διαπιστώθηκε σε οικία στο χωριό Χρυσοβέργι του Δήμου Μεσολογγίου η ύπαρξη ποντικιού στον σωλήνα υδροδότησης. Την Τρίτη 2/7/2019 είχε σημειωθεί ολιγόωρη διακοπή υδροδότησης στο χωριό. Το βραδύ της Τετάρτης η νοικοκυρά της οικίας πότιζε τα λουλούδια της όταν διαπίστωσε ότι το νερό είχε μια άσχημη οσμή, σαν αποχέτευση, ώσπου τελικά στη συγκεκριμένη οικία διακόπηκε η υδροδότηση. Ο ιδιοκτήτης κάλεσε υδραυλικό που βρήκε το ποντίκι φρακαρισμένο στο σωλήνα πριν τον υδρομετρητή. Η ύπαρξη τρωκτικών στους σωλήνες υδροδότησης στο χωριό Χρυσοβέργι είναι το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας του Δήμου κ της ΔΕΥΑΜ σχετικά με την χλωρίωση του νερού και την αποκατάσταση του απαρχαιωμένου συστήματος υδροδότησης. Επίσης με την ύπαρξη τρωκτικών στο σύστημα υδροδότησης του χωριού υπάρχει κίνδυνος οι κάτοικοι να προσβληθούν από Λεπτοσπείρωση (επίσης γνωστή ως νόσος των ποντικών), η οποία συνήθως μεταδίδεται από τα ούρα ή από νερό σε περίπτωση επαφής, όταν υπάρχουν σκασίματα στο ανθρώπινο δέρμα, στα μάτια, στο στόμα ή στη μύτη».

Εν τω μεταξύ και η αντίδραση της ΔΕΥΑΜ ήταν σχετικά σύντομη και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κοντογιάννης με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους κατοίκους ότι θα γίνει διακοπή νερού για να καθαριστεί το δίκτυο: «Ενημερώνουμε τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβεργίου, λόγω συμβάντος, να μην χρησιμοποιούν το νερό για οποιαδήποτε χρήση ανθρώπινης κατανάλωσης έως ότου γίνουν οι απαραίτητες εργασίες εκκενώσεως και απολυμάνσεως του δικτύου και ελεγχθεί η ποιότητά του. Για την Δ.Ε.Υ.Α. Μεσολογγίου».

Πηγή: http://www.aixmi-news.gr/mesologi/aitoliko/aitoliko/86020-vrikan-pontiki-sto-diktyo-ydrefsis-katoikoi-tou-xrysovergiou.html?fbclid=IwAR1m-QQN9673XQ_oeICnvoN4Aojy63InzpHOKxbgp4T_NVXVUIMa5FHIcx8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here